2013. augusztus 12., hétfő

Sampon szappan

Első látásra/hallásra lehet, hogy bizarrul hangzik, hogy az ember lánya szappannal mossa meg féltett tincseit, ám lehet pont erre van szüksége.

Összefuthattál már ilyen szappannal  vásárokban, bioboltokban és natúr kozmetikumokkal foglalkozó cégnél. Egy régebbi bejegyzésemben már beszéltem a samponok káros hatásairól. Az ócska vegyszerekkel szemben a szappan nem tartalmaz "csúnyaságokat", így az a bőrre nem mérgező. Itt inkább a hajad és a fejbőröd  kényeztetéséről lenne szó. Én is áttértem a szappannal való hajmosásra, így saját tapasztalataim alapján véleményezem.  Most elmondom a csínját-bínját ha esetleg kedvet kaptál hozzá :)


Szerencsére mára sokféle közül válogathatunk. Felsorolok pár fajtát és azoknak hatásait, így könnyebben eltudsz igazodni a szappan rengeteg között :)

  • Ricinusolaj: Elsősorban serkenti a hajnövekedést, ami sok lány kedvére való tulajdonság! Megszünteti a korpásodást, hajhullást. 



  • Levendulaolaj: Regenerálja az elfáradt igénybe vett tincseidet. Megerősíti a hajhagymákat és mellesleg fincsi az illata :)



  • Kamilla: Lassítja a zsírosodást, gyulladás csökkentő!



  • Kecsketej: Megállítja a fejbőr korpásodását és szabályozza a faggyútermelést, így nem kell sűrűn hajat mosnod.



  • Szőlőmagolaj: Fényesebb lesz a haj, könnyebben ki lehet fésülni és nem utolsó sorban regenerálja azt!



  • Csalánlevél: Erősíti a hajhagymákat és serkenti a hajnövekedést, csökkenti a hajhullást!



  • Agyag: Alaposan de kíméletesen megtisztítja a fejbőrt a szennyeződésektől. A haj természetes védőrétegét megóvja 


A használata mondhatni egyszerű, bár nem annyira, mint a krémes samponoké.
El is magyarázom hogyan kell : Nedvesítsd be a hajadat a szokott módon, majd elő a szappannal. Habosítsd fel a tenyeredben vagy a hajadon, ezt te döntöd el hogyan jobb neked. Az felfog tűnni, hogy kevésbé habzik, mint a sampon de ez nem is jellemző a szappanokra és haverjaira. Figyelj arra, hogy mindenhová jusson, majd lehet is lemosni. Ezek után jön egy kulcsfontosságú része a mókának, öblíteni kell! Ez úgy funkcionál mint a balzsam csak barátságosabb formában. Szóval ha sötétebb a hajad válaszd az almaecetet, ha világos,  akkor pedig a citromlevet. (Lavórban készíts az öblítőt, 3-4 l vízhez 1-2 evőkanál almaecet/citromlé). Áztasd benne min. 5 percig a hajadat, ugyanis lehet, hogy ragacsos érzet maradna  a szappan után. A kellemetlen illatok miatt ne aggódj, meg lehet oldani pár csepp neked tetsző illó olajjal. Mosd át még egyszer a hajad tiszta vízzel, és készen is volnánk.

Első használat után sokkal furcsábbnak fogod érezni a hajad tapintását, mint a szokásos hajmosások után, ám mint mindennek, neki is kell átállási idő. Észre fogod venni, hogy ritkábban kell hajat mosnod. A lényeg, hogy a csodát ne az első használat után várd :D

Hétvégén Bugacon jártam az ősök napján. Volt vásár is, természetesen szappan hadjáratot indítottam :) Vettem is jó párat, köztük csalános citromos hajmosó szappant :D
Remélem kedvet kaptatok hozzá! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése