2013. október 8., kedd

Csináljunk Oreo kekszet

Szerintem nem vagyok egyedül ha azt mondom, hogy imádom a kekszeket, pláne ha krémes, mázas, csokis és a többi :) A sok keksz közül azonban kiemelnék egyet ami sokunk nagy kedvence lett, az Oreo finomság.
Kicsit utána olvasgattam, és úgy döntöttem keresek receptet. Nincs is jobb, mikor saját kezűleg készítünk dolgokat. Engem kifejezetten feldob :D 

Az első Oreo keksz 1912-ben került napvilágra New Yorkban. Ez elég régen volt, szóval szomorú, hogy csak most jutott el hozzánk :C Na de hoztam egy receptet, amit egyszerűen megtudunk valósítani otthon. 
Feltétlenül kifogom próbálni, hiszen imádok alkotni, még ha annyira nem is tudok de már csak az 'élményért' megéri. :)

Itt robog a recept :)

Keksz: 
  • 23 dkg liszt
  • 13dkg kakaó (cukrozatlan,erős kakaópor)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • Fél teáskanál sütőpor 
  • 12 dkg vaj vagy margarin (puha)
  • 12 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • csipet só
Krém:
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 5 evőkanál habtejszín
  • 1 teáskanál vanília kivonat


Elkészítés:
A lisztet szitáld bele egy magas falú edénybe a sütőporral és a szódabikarbónával együtt. Keverd hozzá a kakaóport és a csipet sót.A vajat vagy margarint és a cukrot robotgép segítségével keverd habosra, majd add hozzá a tojást és keverd tovább, hogy szép sima legyen.A lisztes keveréket öntsd hozzá fokozatosan a tojásos masszához (érdemes olyan robotgépet használni, amely tésztadagasztáshoz alkalmas, mert szép sima és fényes kell legyen) és gyúrd jól össze.Nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagra és egy 4-5 cm-es kerek szaggatóval szúrd ki az összes tésztát. Lehet játszadozni a mintás szaggatókkal, is. :D
Sütőpapírra helyezd rá a kekszeket és 160 C fokon 6-7 percig süsd készre. (Kicsit puha még, amikor kiveszed a sütőből, de kihűlt állapotban már tökéletes lesz az állaga)Tedd félre hűlni a kekszeket és készítsük el a krémet.A vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot keverd habosra robotgéppel.Fokozatosan keverd hozzá a habtejszínt. Krémes, de sűrű állagot kell kapnod. Tedd hűtőbe, hogy jól összeálljon. Amikor már kihűlt a keksz és a krém is tökéletes, egy teáskanál segítségével tegyél egy kis halmot a krémből az egyik keksz közepére. Tegyél a tetejére egy másik kekszet, és nyomd össze úgy, hogy a krém egész a széléig érjen. Egy kis kés segítségével korrigálhatsz, és a felesleget használd fel újra.
Gyümölcs aroma segítségével szép színes krémeket készíthetsz :D

Itt a hideg, nincs is jobb meleg pulcsiban, vagy pihe-puha takaróba burkolózva elfogyasztani tejbe mártogatva. :D

Azt hiszem ha elkészül, hamar el fog fogyni :P





Készülhet belőle több ínycsiklandó finomság is, csak hogy felkeltsem a figyelmeteket hoztam pár képet. :P



Szerintem ezek a képek bőven meggyőztek róla, hogy csináljak vagy egy tonnát :)
Szép napot :*

2 megjegyzés: