2014. augusztus 29., péntek

Smink suli 1.osztály

Egy kedves olvasóm a minap elárasztott rengeteg kérdéssel amire csak kapkodtam a fejemet, hogy mindenre tudjak 100%-an válaszolni. Említette, hogy ő személy szerint örülne, ha írnék egy bejegyzést a sminkelésről, alapjairól stb. Megpróbálom fontosabb részekre bontani ezt a hatalmas témát ,remélem más is kíváncsi lesz rá és megtudtok valami újat!:)) 


1.lecke

FONTOS!!!! 
Mielőtt bármit is felvinnénk az arcunkra nagyon fontos, hogy előtte ápoljuk azt. Tisztítsuk meg, készítsük elő a "megpróbáltatásoknak".Fontos, hogy magas faktorszámú naptejjel óvjuk a káros sugarak ellen. Próbáljuk arra fektetni a hangsúlyt, hogy a bőrünket ápoljuk és a sminkünknek ne az legyen az elsődleges célja, hogy eltakarjuk, elfedjük a bőrünket. Legyen a sminkelés a te művészeted amivel kiemeled a szépségedet! 



Kezdeném is az alapozással.

  • Az okosok kitaláltak egy olyan készítményt ami előkészíti a bőrt a sminkelésre. Feltölti a pólusokat, kiegyenlíti a bőrt és segít, hogy az alapozó jobban megtapadjon a bőrön ami által tartósabb lesz a sminkünk. Valamint ez egy átlátszó réteg ami elkülöníti a sminket és az arcbőrünktől így megóvva a bőrt. Mivel gél állaga van ezt könnyen a kezünk segítségével el tudjuk oszlatni az arcunkon. Nem igényel sok időt.  Ezt a csodát primernek nevezik és már egyre több helyen fel lelehető és több márka is gyárt a számunkra, mint például:  Nivea Visage Make Up Stater  Catrice Prime an Fine Primer   Avon Magic Face Perfector

  • Még az alapozó előtt vegyük nagyító alá a színezett hidratálókat azaz a BB és a CC krémeket. Bevallom sokáig halvány lila gőzöm se volt, hogy pontosan mit is takar, mi a különbség közöttük, mivel másabb mint egy normál alapozó de a kíváncsiságom kiderítette :) Az alap terméket (BB krém) Németországnak köszönhetjük, majd tovább fejlesztette Ázsia. Blemish Balm azaz magyarosítva "hiba balzsam" nevet kapta amiből jött a BB krém elnevezés.Amerikában viszont a Beauty Balm nevet képviselte. A BB krémek fő területe az volna, hogy alacsony fedést biztosít miközben hidratálja az arcbőrünket. Olyan minthogyha az alapozónkat a hidratáló krémünkkel ötvöznénk. Minden napi használatra is alkalmas mivel hagyja lélegezni a bőrt. Ebben a termékben megtalálható: vitaminok, ránctalanító és fényvédő. A CC krém gyakorlatilag ugyanezen az elven működik csak nagyobb fedést biztosít! :) A képen láthatjátok, hogy a BB krém mennyi fedést ad a bőrnek. Korrektorral lehet még ügyeskedni :) Szinte már minden márkának van egy BB vagy CC krém változata pl: Helia D BB krém  Garnier BB krém   Maybelline Dream Pure 8-In-1 BB krém Max Factor Colour Correct Cream CC 


  • Jöjjenek az alapozók! Itt igazából az a lényegesebb kérdés, hogy mit válasszunk és hogyan. Rengeteg márka közül válogathatunk a drogériákban. Valljuk be, hogy egyik helyen sem a legjobbak a fényviszonyok ezért elég nehéz dolgunk van a megfelelő árnyalat kiválasztásakor. Érdemes smink nélkül bemenni és az arcunkon kipróbálni a teszt tubusokban lévő terméket, de ha ez nem lehetséges akkor a csuklónk belső fele is megteszi. Írjuk fel a mobilunkba a termék számát és memorizáljuk, hogy melyik alapozó csík melyik fajta és sétáljunk ki az üzletből és pillantsunk rá természetes fénynél. Esetleg jól jön egy kis tükör ha az arcodon próbáltad ki. Rengeteg árnyalat van, rengeteg termék, úgyhogy nem kis idő kitapasztalni, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb termék. 




  • A korrektorral folytatnám a sort. Ha a szemünk alatti karikákra szánjuk akkor a korrektorunknak egy árnyalattal világosabbnak kell lennie mint az alapozónk. Viszont ha bőrhibákra, pattanásokra szánjuk arra nem árt azonos színűt beszereznünk. 



  • Utolsóként pedig jöjjön a fixálás azaz a púder. Mivel folyékony állagú termékkel dolgoztunk, fontos, hogy megfelelően a helyén maradjon erre tökéletes megoldást kínál a por állagú púder. A púdernek a szemcséi szépen megtapasztják a krémes alapozót így nem fog elmocorogni. Ami még egy remek tulajdonsága, hogy mattá teszi az arcbőrt. 




Szót ejtenék az ecsetekről is. Nem biztos, hogy mindenki rendelkezik smink ecsetekkel, de higgyétek el,  ég és föld ecsettel dolgozni mint a kezünkkel, persze ez nem írott szabály de személy szerint én sokkal jobban szeretek ecsetekkel sminkelni. Minden precízen oda megy ahová én szeretném. Mindent remekül el tudok dolgozni. Az én ecsetkészletem eBayről rendelt olcsóbb kategóriás, de semmi probléma nincs vele. 10 hónapja használom őket. Persze ápolni kell őket is. Ki kell tisztítani minimum hetente.:)




Alapozó ecsetek,szivacs:






Korrektor ecset



Púder ecset



Hoztam nektek videót is amiben Ehssty még több információval el lát titeket :)


Nojkó pedig megmutatja, hogyan is kell hasznosítani a tudásunkat  :D



Puszi

D.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése